Encyklika Laudato Si - læs her

Pave Frans har udsendt en encyklika Laudato Si (Lovet være du) om forvaltningen af vort fælles hjem, som stiller og besvarer spørgsmålet: Hvilken slags verden ønsker vi at overlade til dem, som kommer efter os, til barnet som vokser op?

Encyklikaen har fået sit navn fra den hellige Frans af Assisis bøn, ”Lovet være du, min Herre”, i hans Solsang. Den minder alle om at jorden ”er som en søster, som vi deler vort liv med, og en smuk moder, som åbner sine arme for at omfavne os”. Mennesker har glemt at ”vi selv er muld” (jf. 1 Mos 2,7); vore kroppe består af jordens elementer, vi indånder dens luft og dens vand giver os liv og gendanner os”.

Du kan downloade encyklikaen ved at klikke på et af de nedenstående links:

Et samlet overblik  |  Enclyklika på engelsk, spansk, italiensk, tysk, polsk.