Pilgrimstur til Lisieux

Jeg, Isabella Lundsten, var sammen med 39 andre fra vores og andre menigheder på turen til Lisieux. Det var rigtig spændende og man lærte en masse mennesker bedre at kende. Turen blev arrangeret af Frode Lundsten (min far) og p. Fabrizio. Vi mødtes torsdag formiddag i lufthavnen, hvor alle fik deres bording pass og derefter måtte man bare gå rundt indtil kl. 12 hvor vi skulle borde.

Da vi var landet i Paris skulle vi over til en bus som skulle køre os til Lisieux og det sted vi skulle bo. Vi ankom to og en halv timer senere, hvor vi fik nøgler til vores værelser. Derefter var der aftensmad. Maden hos søstrene (hvor vi boede), var virkelig god. Der var både forret, hovedret og dessert, til både aftensmad og frokost. Efter vi havde spist om aftenen havde søstrene en tradition med at synge Ave Maria. Det var en både god og smuk tradition.
Efter vi var færdige var der aftenbøn, derefter gik nogle i seng og andre sad nede i receptionen og snakkede.

Dagen efter fik vi en dejlig morgenmad og derefter gik vi hen til skt. Therese af Lisieux ́ hus. I huset havde vi en guide som tog os ind lidt efter lidt. Hun fortalte lidt om skt. Thereses liv og om hvorfor hun flyttede dertil. Efter hun havde fortalt lidt om skt. Therese var der en speaker der fortalte lidt om de forskellige rum vi så. Vi var både inde i hendes værelser, stuer og i et af værelserne kunne man købe souvenirs, som fx rosenkranse, bønner, armbånd og mange andre flotte ting.

Derefter gik man lidt hvert til sit og så byen Lisieux. Byen er både smuk og der er mange spændene ting man kan se.

Efter frokost var vi henne for at se Basilikaen hvor vi holdt messe i krypten, hvor hendes forældre ligger begravet. Efter messen var der en guide som fortalte lidt om stedet.
Om lørdagen var nogle til morgenmesse hos søstrene. Efter morgenmaden mødtes vi henne i det kloster hvor skt. Therese boede og er begravet. Der er et lille museum ved siden af kapellet som vores guide startede med at fortælle om. Der var bl.a. den dør skt. Therese havde ind til sit værelse på klosteret og en model af det gamle kloster. Derefter havde vi messe i kirken hvor hun er begravet. Efter messen bad vi ved hendes grav om få hver vores nådegave.
Senere tog vi hen til katedralen hvor vi også fik en guidet tur. Det var meget spændende og jeg fandt bl.a. ud af at hendes far havde doneret alteret på det sted hvor hun bad da hun kom der før i tiden. Foran katedralen tog vi et gruppebillede.
Efter det så vi bare byen Lisieux.

Søndag skulle vi med en bus til Paris kl. 7 om morgenen. Da vi ankom til Paris tog vi hen til hvor Assumptionssøstrene boede og vi holdte messe med dem. Derefter så vi bare byen Paris indtil vi skulle til lufthavnen.

På turen lærte jeg en masse mennesker bedre at kende. Det var en rigtig hyggelig tur og jeg håber næste gang der er sådan en tur at der er lige så godt et fællesskab.
På turen lærte jeg også en masse om skt. Therese og jeg synes hendes historie er enormt spændende. Før turen kendte jeg godt hendes historie men jeg vidste ikke helt så meget som jeg gør nu.

Jeg vil virkelig anbefale sådan en tur til andre, både på grund af oplevelsen men også fællesskabet.